Esteu aquí

Enginyers catalans demanen a la Generalitat que no es discriminin els enginyers tècnics i de grau en concursos públics

La Mesa d’Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya (METGEC) es va reunir ahir, 25 de maig,  amb la Consellera de Governació Meritxell Borràs.

Els tretze col·legis professionals d'enginyers de Catalunya han traslladat a la consellera la seva preocupació per la discriminació que pateixen els enginyers tècnics i de grau en els concursos públics per accedir a un lloc de treball. També li han demanat que les administracions redactin les bases de les convocatòries dels processos selectius de personal  de forma que es respecti la normativa reguladora de les titulacions universitàries i la legislació de funció pública, per evitar que candidats quedin exclosos indegudament d’aquestes convocatòries.

En representació de la (METGEC)  el degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, Miquel Darnés i Cirera, i el nostre degà, Xavier Font i Mach, van explicar a la consellera que des de la implantació del pla Bolonya, en nombroses convocatòries de places per al grup A1 s'exclou als enginyers graduats, mentre que en algunes places del grup A2 les administracions estan oblidant incloure als enginyers tècnics.

La Consellera, que els ha rebut acompanyada de Susanna Bouis, directora general de Funció Pública, s’ha compromès a analitzar la situació amb les diferents casuístiques que els degans han presentat i a impulsar criteris comuns entre els departaments a l’hora de publicitar les places objecte de concurs.

Nota de Premsa