Esteu aquí

TCQi, nova aplicació informàtica virtual del procés constructiu

Aquesta nova aplicació informàtica, basada en la metodologia TCQ2000, incorpora els avantatges i les millores que aporten les TIC (entorn internet, plataformes gràfiques), que permeten treballar al núvol en un espai virtual des de qualsevol suport, amb la corresponent actualització del programari i l’emmagatzematge. El fet de ser una eina virtual permet l’accés a la documentació i la gestió de l’obra en tot moment, fent possible, entre altres prestacions, emetre certificacions des de la pròpia obra. Entre les millores incorporades s’han contemplat les aportacions dels usuaris de TCQ2000.

Com ja passava amb el TCQ2000, l’aplicació TCQi es presenta com una eina per gestionar conjuntament i de forma integrada les dades tècniques, econòmiques i temporals que intervenen en el procés d’una obra mitjançant diferents mòduls, els quals es poden emprar, si convé, de forma independent.

Actualment s’està desenvolupant la primera fase, i està previst que s’implementi en el transcurs del proper any 2015. Comprèn els següents mòduls:

- Mòdul de manteniment d’edificis.
- Mòdul de pressupostos (amb les utilitats d’exportació/importació de pressupostos al núvol per al seu ús tant amb TCQ2000 com TCQi i la visualització d’un pressupost).
- Mòdul de certificació amb la utilitat necessària per elaborar una certificació.

La creació i el desenvolupament d’aquesta aplicació compta amb el finançament de: Generalitat de Catalunya a través d’Infraestructures.cat, Ajuntament de Barcelona a través de Bimsa, Ajuntament de Girona, Diputació de Barcelona, Diputació de Lleida, Diputació de Girona i Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’ITeC té entre els seus objectius el de contribuir a la millora de la qualitat del sector perquè sigui eficient i innovador, és per això que des de la seva fundació, l’any 1978, ha impulsat eines, sistemes i mètodes per posar-los a l’abast dels diferents agents del sector. La metodologia TCQ de definició i seguiment dels valors dels paràmetres de temps, cost i qualitat es va implementar per a les obres olímpiques de Barcelona 92 i, posteriorment, per a bona part de les infraestructures promogudes per la Generalitat de Catalunya, Ajuntament, Port de Barcelona, entre altres institucions. Actualment aquesta metodologia s’aplica a les obres promogudes pel Govern de la República de Colòmbia i pel Govern de la República d’Equador.