Esteu aquí

Web i Articles de Mobilitat

En l'actualitat hi ha múltiples eines que ens permeten planificar els nostres viatges amb transport públic gràcies a tenir un accés fàcil i directe a la informació. A continuació us mostrem alguns exemples d'aplicacions mòbils que resulten molt útils i que es us les podeu descarregar de forma gratuïta en els vostres smartphones.

1.       Transports Metropolitans de Barcelona. Aplicació: TMB Virtual. 
2.       Xarxa d’autobusos de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aplicació: AMBTempsbus 
3.       Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Aplicació: FGC Oficial
4.       Renfe. Aplicació: Renfe

El DPTOP presenta Mou-te, el cercador de rutes amb transport públic per Catalunya a Internet. 
Amb la finalitat que els ciutadans puguin accedir d’una forma àgil a tota la informació sobre l’oferta de transport públic que opera dins del territori català, el DPTOP posa en funcionament Mou-te, un cercador de rutes que permet la planificació de viatges amb transport públic des de qualsevol punt del territori. 
Aquesta nova aplicació, que és consultable via web i via mòbil, ofereix la informació conjunta dels serveis urbans i interurbans tant per carretera com per ferrocarril al mateix temps que informa de les incidències existents en la prestació dels serveis. 
Podeu trobar més informació fent clic aquí.

Per altra banda, Google ha presentat Google Trànsit per a l’àrea metropolitana de Barcelona, un instrument de planificació de rutes en transport públic inclòs dins de Google Maps que incorpora totes les línies d’autobús de gestió indirecta de la EMT, Metro i autobusos de TMB, Tramvia Metropolità i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Trànsit permet als usuaris conèixer l’oferta de transport públic per anar d’un punt a un altre amb horaris, recorreguts i empreses que presten el servei. Tanmateix, descriu el temps total de desplaçament a peu fins a la parada o terminal de transport, esperes, transbordaments i temps de viatge per tota Barcelona. Tan sols és necessari introduir una adreça d’origen i una altra de destí perquè en la pantalla apareguin les alternatives per planificar el viatge.
L’accés, que ja està disponible, pot realitzar-se a través de Google Maps en maps.google.es/transit, en http://maps.google.es/transitbarcelona o a través de m.google.es/maps per a mòbils.

Finalment, la Comissió de Mobilitat ha publicat els següents articles:

.