Esteu aquí

La Intercol·legial denuncia que la liberalització dels serveis professionals prevista a l’Avantprojecte aprovat pel Govern redueix dràsticament les garanties dels ciutadans

Logo intercol·legial

L’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, considera que l’Avantprojecte de llei de col·legis i serveis professionals que es va aprovar per part del Consell de Ministres i presentat pel ministre d’Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, el passat divendres  2 d’agost, es convertirà en un greu perjudici per als ciutadans, ja que no preveu suficients garanties sobre la qualitat d’aquells serveis prestats pels professionals. Davant d’això, cal fer memòria en experiències anteriors de desregulació amb resultats molt negatius, en especial èmfasi als sectors socials més febles.

Fins al moment, la col·legiació era obligatòria en activitats i professions, garantint d’aquesta manera la qualitat en els serveis per als ciutadans. Amb la seva eliminació, suposarà la dissipació del control deontològic, la pèrdua de les bones pràctiques que realitzen els col·legis professionals, i el foment de l’instrusisme, fent que cap Administració estigui en condicions d’assumir aquest control.

Per altra banda, l’Avantprojecte no respecta les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria de col·legis professionals previstes a l’article 125 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, i s’inspira en una voluntat d’afebliment dels col·legis professionals, que són una expressió qualificada i independent de la societat civil, amb una llarga trajectòria de compromís en la defensa dels drets fonamentals i els valors democràtics.

El president de la Intercol·legial i degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, afirma que “L’Associació Intercol·legial reclama el màxim diàleg amb el sector col·legial en el procés de tramitació d’aquesta llei i una voluntat sincera d’apropament a la seva realitat”.