Esteu aquí

Curs d’introducció a QGIS. Aplicat a l’enginyeria Agrària

Dates: 
20 i 27 d'octubre i 3 de novembre
Horari: 
9h a 13:30 i de 15h a 18:30h
Lloc: 
COEAC, Passeig de Gràcia, 55.6è 6a. 08007 BARCELONA
Preu: 
Col·legiats: 250 euros Preassociats: 190 euros No col·legiats: 310 euros
Organitza: 
Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya

Presentació:
El programa del curs que ara et proposem està basat en la presentació d'un programari lliure i gratuït conegut com a QGIS. Aquest software que presentem forma part de tot un ecosistema de programes de SIG lliures molt potents existents actualment, com ara també ho és el popular gvSIG.

El programa QGIS té una sèrie de funcionalitats bàsiques similars a d'altres programes de SIG (com dèiem gvSIG, ArcGIS, etc,...) però disposa de funcionalitats extra molt interessants que el diferencien d'aquests i que, o bé, poden complementar el SIG amb el que ja treballis actualment, o bé, si no coneixes cap SIG és una molt bona opció a l'hora de decidir quin software de SIG triar per començar a treballar.

Es tracta d'un curs d'iniciació pel maneig de sistemes d'informació geogràfica especialment indicat per a enginyers que desenvolupen la seva activitat en el món rural i altres professionals que habitualment tenen la necessitat de gestionar qualsevol tipus de informació sobre un territori determinat.

Aquest és un software que a més de ser lliure es caracteritza per disposar d'una interfície senzilla i al mateix temps suficientment potent per poder desenvolupar eines de maneig d'informació territorial tant geogràfica com alfanumèrica.

QGIS pot treballar amb dades de diversos formats: tant en ràster (jpeg, tiff, ortofoto MrSID.... ) com en vectorial (gml, dxf, dwg, dgn, kml, shape, ...). Disposa d'eines per a treballar com a client avançat d'informació remota (WMS, WFS...) ubicada en servidors de dades de manera que es pot accedir a diferents serveis com són el cadastre, ICC, SIGPAC, etc, així com permetre la visualització de tota la cartografia de Google Maps.
D’entre les seves funcionalitats que el diferencien de la resta cal destacar: l'automatització d'impressió de múltiples plànols alhora (totes les finques d'un parcel·lari), generació de fitxers GML per a la validació gràfica cadastral, creació de formularis d'entrada de dades estandarditzats, visualització de la cartografia en Google Earth, exportar a KML per a visualitzar i localitzar cartografia pròpia en dispositius mòbils, etc,...

Ara tens l'oportunitat de descobrir com es gestionarà la informació geogràfica en el futur més proper i ho podràs aprendre amb una eina completament lliure, instal·lar-la en el teu ordinador o portàtil i practicar amb ella des del primer moment.

Professorat:    El curs serà impartit per tècnics especialitzats de l'empresa VÈRTEX Agroforestal.

Inscripcions:  La inscripció al curs s'ha de tramitar mitjançant el formulari d'inscripció que trobaràs al web del COEAC, abans del dia 13 d'octubre de 2017. Places limitades.

Gràcies al conveni establert entre el Col·legi d'Agrònoms i el CETOP, els nostres col·legiats gaudiran del preu de col·legiat.