Esteu aquí

Descobriu la nova Fàbrica del Sol

La Fàbrica del Sol és un equipament ambiental demostratiu de referència a Barcelona situat dins el parc de la Barceloneta.

Està rehabilitat seguint criteris exigents de sostenibilitat que el converteixen en un exemple d’eficiència i qualitat en el consum de recursos, en confort i en salut. És el punt de trobada i l’àgora de la xarxa de signants compromesos amb una ciutat més sostenible. La Fàbrica del Sol és la Casa de la Sostenibilitat.

A la planta baixa hi ha la nova exposició permanent, el Servei de Documentació d’Educació Ambiental i l’Ateneu de Fabricació, on es treballa per impulsar una societat col·laborativa i una economia ètica. Aquí la ciutadania pot transformar els residus en recursos a través de la fabricació digital en 3D.

A la primera planta hi trobareu les oficines del Programa Barcelona + Sostenible, que ofereixen acompanyament, formació i treball en xarxa a les escoles, entitats i empreses, ciutadania i comerços de la ciutat que tenen com a objectiu comú treballar per la sostenibilitat. És un espai de trobada per a tots els ciutadans de Barcelona compromesos amb una ciutat més saludable.

Al terrat hi ha la coberta mosaic formada per una coberta energètica, una coberta aljub, una coberta verda i una claraboia regulable. També hi ha un mapa que visibilitza com la contribució ciutadana transforma la ciutat.

A la Fàbrica del Sol descobrireu quines són les solucions ambientals incorporades en l’edifici i en altres equipaments públics, quines són les polítiques municipals que les promouen i quines estratègies podeu adoptar per viure de manera més sostenible.

L’edifici de La Fàbrica del Sol és sostenible perquè inclou moltes solucions arquitectòniques i tècniques per tal d’estalviar energia i recursos.

Les voleu conèixer?

Acosteu-vos, diumenge 28 de gener de les 10:30 a les 14:30h, a La Fàbrica del Sol, al passeig Salvat-Papasseit, número 1 de Barcelona.

Després d’un temps de rehabilitació, La Fàbrica del Sol reobre les portes per mostrar-vos tot allò que pot incloure un edifici per ser més eficient i més saludable.

També inclou una exposició dissenyada per pensar i actuar al voltant de la sostenibilitat.

Paraules clau: