Esteu aquí

Jornada ATM ”L’accessibilitat en el transport públic”

Dates: 
Dimarts 13 de febrer
Horari: 
8:45h a 12:30h
Lloc: 
Sala de conferències de l’ONCE Catalunya (carrer Sepúlveda, 1 - 08015 Barcelona)
Preu: 
Gratuït
Organitza: 
RAILGRUP - ONCE - Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona

L’objectiu de la jornada es crear un marc de debat entorn de l’accessibilitat al transport i les noves tecnologies amb especial èmfasi als reptes de l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

Paral·lelament es presentaran dues experiències pioneres en l’àmbit de les noves tecnologies per a millorar la mobilitat de les persones.

Catalunya ha estat sempre pionera en la incorporació de l’accessibilitat en el transport. Els plans d’accessibilitat del transport provinents de l’aplicació del Codi d’accessibilitat estan implantats en la majoria de xarxes.

L’aparició de noves tecnologies, del telèfon mòbil, nous vehicles d’ajuda i les lliçons apreses aquests anys del que cal millorar fa necessari reflexionar entre tots com han de ser els plans d’accessibilitat en un futur que permeti a l’individu desenvolupar la seva vida. Aquest és un dels àmbits on les persones amb discapacitat presenten més dificultats per assolir una integració plena. En aquest camp, el transport públic juga un paper essencial, ja que és una de les principals eines dels poders públics per poder afavorir aquesta integració