Esteu aquí

8 de març, Dia Internacional de la Dona

El dret a la igualtat entre dones i homes és un dels drets humans que ha estat, sistemàticament, més vulnerat. S’han fet moltes revolucions per a la millora dels drets humans i socials però, malgrat tot, avui, en ple segle XXI, les dones encara no han assolit la igualtat efectiva.

Aquest any, la commemoració del 8 de març se suma a un moviment mundial sense precedents que reclama treballar a favor de la igualtat de gènere , contra la bretxa salarial, la precarietat, la inseguretat laboral, i la cronificació de l'atur femení.

El Col·legi vol manifestar el seu suport a aquestes reivindicacions perquè aquestes desigualtats també estan presents en el nostre col·lectiu, on les dones encara tenen moltes més dificultats que els homes per desenvolupar la seva carrera professional i per accedir a càrrecs de direcció, comandament, etc. i, en conseqüència, estan infrarepresentades als llocs de decisió.

La maternitat i la cura dels fills continua sent una penalització a la feina.  La conciliació efectiva i satisfactòria de la vida laboral, familiar i personal és un gran repte a assolir al nostre sector. Tant els homes com les dones tenen grans dificultats per conciliar, però són les dones enginyeres les que majoritàriament s’acullen a reduccions de jornada, excedències i altres mesures per fer-se càrrec de la cura de familiars.

Paraules clau: