Esteu aquí

Els projectes d’edificació públics hauran d’estar fets amb BIM a finals d’aquest any

Els projectes per a la construcció dels edificis públics hauran d’estar fets amb BIM de forma obligatòria a finals d’aquest any a Espanya, mentre que els projectes per carreteres hauran d’aplicar-ho l’any vinent, segons ha anunciat aquest matí la directora general de Producció i Enginyeria d’INECO, Ana Rojo, en el decurs de l’acte inaugural de l’European BIM Summit, que va tenir lloc el 8 i 9 de març a l’auditori AXA de Barcelona.

El BIM és un procés constructiu que implica la generació i administració de representacions digitals de característiques físiques i funcionals dels diferents elements d’un projecte d’edificació que poden ser extrets i intercanviats per donar suport a la presa de decisions en el procés constructiu.

El certamen té un esperit de divulgació, cooperació i col·laboració amb tot el sector de la construcció, i busca la generació de sinèrgies amb totes aquelles entitats amb voluntat d’iniciar un nou futur en aquest camp.

S’ha convertit en un punt de referència per a iniciatives destinades a estimular el BIM arreu d’Europa, així com en el desenvolupament d’accions per facilitar i difondre  l’aplicació d’aquesta metodologia per part de les administracions públiques i altres entitats del sector de l’edificació al nostre entorn.

En aquest sentit, el secretari general de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, ha destacat el paper de l’European BIM Summit “com a espai de col·laboració entre els sectors públic i privat i el valor que té a l’hora de desenvolupar projectes la participació entre equips i professionals de disciplines diferents”.

Aquesta és la quarta edició de l’European BIM Summit. La cimera ha estat organitzada pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, BIM Academy i Building Smart Spain, amb el suport de l’empresa Roca com a patrocinador principal. El Col·legi és membre del building Smart Spain, i col·labora amb BIM Academy.