Esteu aquí

Interrompre l'atur o compatibilitzar-lo? Que em convé més?

Si t'ha sortit treball i estaves cobrant l'atur tens dues opcions:

  • La primera seria la d'interrompre l'atur. En aquest cas, caldria saber si es pot reprendre el cobrament de la prestació un cop s'acabi el contracte.
  • La segona opció és compatibilitzar la feina amb la prestació. El requisit és que el contracte sigui a temps parcial. Vols saber més detalls?

Quins tràmits cal seguir
Decideixis el que decideixis, tingues en compte que has de comunicar-ho al SEPE. Pots fer-ho a través de la teva oficina d'ocupació, trucant per telèfon a aquest organisme o bé mitjançant la seu electrònica del SEPE.
Si optes per compatibilitzar, és molt important que mantinguis, això sí, la inscripció com a demandant d'ocupació.

Primera opció: interrompre l'atur
Si t'ha sortit un contracte per menys d'un any, en concret menys de 360 ​​dies, pots reprendre la prestació quan s'acabi el contracte.
En el cas que el contracte sigui superior a aquest temps, llavors tornes a tenir dues opcions:

  • La primera seria la de reprendre l'atur interromput amb la mateixa quantia. No obstant això, pot ser que t'interessi més la segona opció.
  • El nou ocupació pot haver-te generat dret a cobrar durant més temps del que et quedava amb la prestació anterior. També et pot resultar més convenient que et facin el càlcul de la prestació en funció de les cotitzacions d'aquest últim ocupació.

Això sí, decideix amb cura. Les cotitzacions tingudes en compte per a la prestació per la qual no has optat no comporten per a una prestació posterior.

Segona opció: compatibilitzar l'atur
Si decideixes seguir cobrant atur, la quantia de la prestació baixarà en proporció al nombre d'hores que treballis.
Tingues en compte que el temps que tens dret a cobrar l'atur és el mateix que tenies, no s'allarga.
Un cop finalitzis el contracte, pots sol·licitar la represa, si és que encara tens dret a cobrar-la. Quan ho formalitzis, tornaràs a cobrar la quantia íntegra del que et correspongui.
2 preguntes freqüents si estàs cobrant subsidi i comences a treballar:

Tinc dret en qualsevol cas?
Només si segueixes complint amb els requisits per cobrar subsidi. Tingues en compte que el subsidi només t'ho seguiran donant si se segueixen complint el següent: els teus ingressos no han de superar el 75% del Salari Mínim Interprofessional, exclosa la part proporcional de dues pagues extraordinàries, i has de mantenir el requisit de carència de rendes pròpies i de responsabilitats familiars.

Puc seguir cobrant el subsidi després del contracte?
Sí, si el contracte ha estat inferior a 360 dies. Si ha estat superior i has generat dret a prestació, llavors has de sol·licitar aquesta prestació en lloc de reprendre el subsidi.

Paraules clau: