bicicleta

11 de Juny - Bicicletada i Festa de la bicicleta

El diumenge 11 de juny de 2017 tornarà la jornada cívica i participativa oberta a tota la ciutadania, en què el vehicle de dues rodes es convertirà de nou en el protagonista absolut, amb la bicicletada popular i una festa amb activitats al passeig Lluís Companys, a l'Arc de Triomf.

Aquesta proposta, oberta a persones de totes les edats, és una iniciativa que promou l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual, amb l’objectiu d’aconseguir una mobilitat més sostenible i saludable que ajudi a millorar la qualitat ambiental i recuperi l’espai públic per a la ciutadania.

6è Congrés Internacional de la Bicicleta

El 18 i 19 de maig de 2017 se celebrarà el 6è Congrés Internacional de la Bicicleta a la ciutat de Reus.

Aquest Congrés és el principal fòrum de Catalunya per tractar sobre les novetats i l’intercanvi d’experiències relacionades amb el món de la bicicleta entre les diferents administracions públiques, els professionals del sector, les entitats i les persones usuàries.

XII Jornada tècnica de mobilitat: la integració de la bicicleta a la ciutat

Dates: 
10/11/2016
Horari: 
8.45 a 17.30
Lloc: 
Teatre Municipal Montcada i Reixac.

La Diputació de Barcelona, mitjançant l'Oficina Tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària, promou la celebració de les jornades tècniques de mobilitat que al llarg d'aquests anys han esdevingut el punt de trobada i de referència de tècnics, professionals i responsables polítics especialistes en aquesta matèria.

Aquest any la XII jornada tractarà sobre la mobilitat en bicicleta i com aquesta s'integra en el sistema de mobilitat urbà i interurbà. 

 

 

Curs: “Bicicleta i Ciutats”

Dates: 
dijous 13, 20 i 27 d’octubre
Horari: 
9:30 a 14:30 hores
Lloc: 
Seu del Col·legi Enginyers de Camins - C/ Dels Vergós, 16 – Barcelona
Preu: 
170 € per a col·legiats i 220 € la tarifa general.

OBJECTIUS

Aprofundir en la continua millora de les infraestructures al servei de la bicicleta i de les seves polítiques de promoció, tant en l’àmbit urbà com l’interurbà.

DIRIGIT A

Tècnics tant de les administracions públiques com de l’àmbit de l’empresa privada

Gràcies al conveni CAMINS-CETOP, els nostres col·legiats gaudiran del preu avantatjós de 170€

 

INSCRIPCIONS

Bicicletada popular i Festa de la Bicicleta

L’Ajuntament vol impulsar l’ús de la bicicleta com a mode de transport habitual a la ciutat. Per promoure aquest objectiu el dia 12 de juny  es farà una Bicicletada popular amb final a la plaça de les Glòries. Durant tot al matí (de 10 a 14h) en aquest espai tindrà lloc la Festa de la Bicicleta, amb activitats, tallers, jocs, demostracions i informació sobre la bicicleta.

Hi haurà també una Mostra d’Entitats de la Mobilitat Sostenible, a la qual convidem a participar a totes les entitats del Pacte per la Mobilitat i/o xarxa Barcelona + Sostenible.

L’Ajuntament de Barcelona inicia una campanya per promocionar l’ús de la bicicleta a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona s’ha fixat com un dels seus objectius assolir una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat, que passa per potenciar els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic, en la línia del que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018. En relació a la mobilitat ciclista, el PMU es marca l’objectiu d’incrementar els desplaçaments en bicicleta en un 67%, el que suposa augmentar gairebé 80 mil desplaçaments més al dia.

Subscriure a RSS - bicicleta