You are here

Constitució de La Mesa d’Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya (METGEC)

14 COL·LEGIS PROFESSIONALS D’ENGINYERIA PROTAGONITZEN UNA ALIANÇA INÈDITA

Els enginyers sumen forces en una associació

Els col·legis i associacions d’enginyers tècnics i de graduats en enginyeria de Catalunya han formalitzat l’associació METGEC per defensar la professió d’enginyer de manera conjunta i per posar en valor l’enginyeria davant els empresaris, l’administració i la societat en general.

La METGEC, que està integrada per catorze membres que representen uns 15.000 col·legiats i associats, ja fa un temps que celebra reunions periòdiques, però ara ha decidit inscriure’s en el registre d’associacions de la Generalitat per poder respondre millor a les necessitats dels enginyers.

L’acte de fundació s’ha fet aquest dimarts a la seu del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, que també serà la seu de l’associació. Els càrrecs escollits són com a president Miquel Darnés, degà de l’esmentat col·legi, vicepresident Xavier Font, degà del col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya, secretari Juan Ignacio Navarro, degà del col·legi d’Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i Energia de Catalunya i Balears, i tresorer Miquel Conesa, degà del col·legi d’Enginyeries Tècniques i de Grau en Enginyeria Informàtica de Catalunya.

La METGEC és una plataforma de cooperació sense precedents a Catalunya que serveix per potenciar el lligam entre tots els col·legis professionals de les diverses enginyeries i per fixar posicionaments estratègics de consens.

Formen la METGEC el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Obres Públiques de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Manresa, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú, el Col·legi Oficial d'Enginyeria Geomàtica y Topogràfica - Catalunya, el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Mines de Catalunya i Balears, el Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos Aeronáuticos, el Colegio Oficial Peritos e Ingenieros Tecnicos Navales i Graus TIC.

La primera activitat pública que ha programant la METGEC s’anomena: “L’enginyeria és un grau”, que consistirà en una jornada de debat que se celebrarà el divendres 23 de novembre, en la qual es posarà sobre la taula diverses visions dels nous enginyers graduats resultants del Pla Bolonya. Hi intervindran representants de l’administració, de les empreses, d’especialistes en RRHH, de les universitats i dels col·legis.
 

Paraules clau: