You are here

La alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, primera dona presidenta de la AMTU

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, és la nova presidenta de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), després d’haver estat escollida pel 86% dels vots  dels representants de l’Assemblea General, que va tenir lloc el 18 de desembre, de forma telemàtica.

Aurora Carbonell, ha expressat que “és un orgull molt gran ser la primera dona que presideix una entitat de l’àmbit de la mobilitat, com és l’AMTU”  i ha recordat que Sitges és un dels municipis constituents de l’AMTU, una entitat que es va crear al 2001, amb només 7 municipis, i que ha crescut durant aquests anys fins arribar als 113 ens locals d’arreu de Catalunya: 107 ajuntaments, 1 Entitat Municipal Descentralitzada, i 5 consells comarcals, amb una població representada de 2,4 milions d'habitants i un volum anual de viatgers urbans transportats de prop de 45 milions.

En el seu primer discurs, la nova presidenta de l’AMTU ha afirmat que “un dels reptes més importants que tenim en els propers anys és combatre el canvi climàtic i rebaixar les emissions de CO2, i que això s’ha de fer apostant pel transport públic i, per tant, l’AMTU aquí hi té molt a dir”.

Aurora Carbonell està  decidida a treballar colze a colze amb els ens locals per millorar les opcions de mobilitat i transport públic d'arreu de Catalunya, implementant noves modalitats de transport. En aquest sentit, ha destacat que “un dels grans projectes de l’AMTU és el Flexitransport– la modalitat de transport flexible – que l’entitat posarà en funcionament molt aviat a través de l'app anomenada Flexitransport.

A més, la presidenta vol estendre la mà a totes les entitats, com el nostre Col·legi, i a les empreses que treballem en aquest àmbit per configurar una nova mobilitat: més eficient, més eficaç i més sostenible.

Segur que plegats ho aconseguirem.!

Durant l’Assemblea General de l’AMTU també s’han nomenat quatre vicepresidents; Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera -, Josep Mayoral, alcalde de Granollers, José Antonio Montero, alcalde de Montornès del Vallès, i Miquel Vives, regidor de Sostenibilitat i Mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada.

Font:Amtu

 

Paraules clau: