You are here

Acta d’homentge a Lluis Comeron Graupera

El passat 28 de juny es va celebrar l'acte d'homenatge a Lluís Comeron, el que fora president del Patronat de la Fundació ITeC i president del Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE), i president del Col·legi Oficial d'Arquitectes (COAC) ,que ens va diexar el passat gener.

En un emotiu acte de comiat, que va comptar amb la presencia de familiars  i diferents institucions i entitats, com el secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, i amb varies intervencions, es va retre homenatge a la seva figura. Dels  parlaments de les personalitats assistents  destaquem el del nostre degà, Xavier Font, actual  President substitut del Patronat de la Fundació ITeC.

Lluís, és l’exemple perfecte de la teoria dels tres sabers: el saber, el saber estar i el saber fer.

El saber: persona de grans coneixements, sempre recordo que tot el que deia tenia un argument, unes xifres, una teoria o una història al darrera.  Amb ell, vaig retrobar el goig d’escoltar i deixar parlar. Persona culta, però, amb la capacitat de fer les coses entenedores. Podies parlar de tot amb ell, sempre tenia una resposta, una referència, una experiència,... En definitiva sempre aprenies quelcom estant amb ell.

El saber estar: A l’ITeC, amb Lluís com a President, hem passat etapes de profundes crisis econòmiques, de transformacions del sector, de canvis disruptius en la forma de fer i construir, d’adaptació al canvi climàtic, de pandèmies ... però sempre la seva cara reflectia serenitat, si preocupació, però recordo que les seves paraules sempre eran “ ens en sortirem “, “trobarem una solució”. En Lluís, inspirava confiança i seguretat a tots el que el tractaven.

El saber fer: Persona bona i de noblesa excepcional. Sempre buscava el consens, al final sempre t´hi acabaves entenent. Sempre, intentat no fer mal a ningú. Tenia una forma de fer i un tarannà especial d’anar per la vida. Admiro la profunda estima per la seva professió d’arquitecte i com la defensava a on calgués. La seva capacitat professional per transformar la societat i de com utilitzava els seus coneixements per servir els altres.

A tú Lluís Comeron Graupera, President, arquitecte, company i mataroní. Gràcies per tot, i com sempre acabaves tú, seguim!!

Paraules clau: