Esteu aquí

Conferència "La direcció de grans projectes d'infraestructures"

Dates: 
19 de setembre de 2017
Horari: 
12h
Lloc: 
Aula A1002 UPC Campus Nord C/ Jordi Girona 1-3, Barcelona
Preu: 
Gratuït
Organitza: 
UPC

CONFERÈNCIA "LA DIRECCIÓ DE GRANS PROJECTES D'INFRAESTRUCTURES: EL CAS DEL TERCER JOC DE RESCLOSES DEL CANAL DE PANAMA", IMPARTIDA PER SERGI AMETLLER, Director de Projectes especials - SENER Enginyeria i Sistemes S.A

Breu Curriculum:
Sergi Ametller és enginyer de Camins, Canals i Ports i Màster en Enginyeria i Gestió Portuària (UPC, 1999). Diplomat en Direcció d'Empreses (IESE - PDG 2009). Té 21 anys d'experiència en la direcció de projectes, obres i obres "clau en mà" en l'àmbit hidràulic, marítim i altres instal·lacions, tant per al sector públic com privat. Com a Cap d'Obra Electromecànica de SACYR per a l'expansió del Canal de Panamà ha estat el responsable de la fabricació, instal·lació i posada de marxa d'equips per un valor total de 1.100 milions de dòlars durant tota l'execució d'aquesta obra (2010-2017) . En l'actualitat és Director de Projectes Especials a l'empresa SENER.
Prèviament ha estat responsable de la secció d'enginyeria civil de SENER a Barcelona durant 8 anys (2000-2008). En aquesta posició dirigia a un equip de més de 90 persones responsable del disseny i assistència a obra per diferents projectes en l'àmbit civil i industrial (ports, terminals de petroli / gas, obres hidràuliques, aeroports, ponts i obres lineals). A més a ser el Director del Departament d'Obres Marítimes a SENER (2005-2010) amb activitat internacional, incloent disseny, gestió de projectes i supervisió tècnica en aquesta àrea.

Resum presentació:
El consorci Grup Units pel Canal (GUPC), liderat per l'empresa SACYR, va completar el passat 24 de Juny de 2016 la construcció del tercer joc de rescloses del Canal de Panamà, part fonamental del programa d'ampliació que ha dut a terme l'Autoritat del Canal de Panamà i pel qual ja han transitat prop de 2.000 vaixells tipus neopanamax fins a aquests moments. Aquesta obra ha estat catalogada com una de les construccions més significatives d'aquest segle a nivell mundial, tant per la seva importància estratègica i els seus volums com per la singularitat dels seus elements i processos constructius utilitzats.
Sergi Ametller, enginyer de camins i cap d'obra per part de GUPC de les comportes i resta d'equips electromecànics, detallarà les característiques principals d'aquest projecte en la presentació que tindrà lloc a l'Escola de Camins.
La presentació inclourà una explicació de com es porta a terme la Direcció de grans Projectes d'Infraestructures, així com una descripció general de les principals unitats d'aquesta obra tant a nivell de disseny com d'execució i posada en marxa.

Més informació: enviar mail a jose.turmo@upc.edu