Notícies

Amb motiu del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra, enginyer industrial químic, l'AEIC i el COEIC organitzen, dins l'any Pompeu Fabra, un acte d'homenatge amb aportacions genuïnes i originals del perfil de Pompeu Fabra des de l'òptica de l'enginyeria.

Els Enginyers Industrials de Catalunya amb la col·laboració de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), la Fundació Torrens Ibern i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han organitzat aquest acte en motiu de la celebració del naixement de Pompeu Fabra.

Acte...

Llegiu-ne més

Barcelona Building Construmat Sèries, la nova plataforma de debat i coneixement de Barcelona Building Construmat, el saló de la construcció de Fira de Barcelona, ​​continua amb el seu programa d'activitats amb la jornada 'Innovació i re-novació: de les ciutats als materials' , que tindrà lloc el proper 16 de maig i en la qual representants de diverses ciutats, arquitectes, startups sectorials i analistes de tot el món reflexionaran sobre l'impacte de la innovació en les urbs actuals, fet que propicia que moltes d'elles es trobin ja immerses en un procés de...

Llegiu-ne més

 

El 19 d'abril es va reunir la Mesa d'Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya (METGEC), on va assistir el nostre degà el sr. Xavier Font, per preparar la jornada “L’Enginyeria és un grau” i defensar els graduats als concursos públics. La Mesa, a la qual pertany el nostre Col·legi, està formada per entitats de dret públic catalanes que aglutinen els enginyers tècnics i que té per objectiu representar, regular i vetllar per un adequat exercici professional. 

La jornada “L’Enginyeria és un grau”, prevista per la tardor...

Llegiu-ne més

El Col·legi d’Economistes de Catalunya organitza el 3r Congrés d’Economia i Empresa de Catalunya. El lema del Congrés, Cap a un model eficient i equitatiu, resumeix els seus objectius: què hem de fer per ser més competitius en el món i per ser més equitatius. L’objectiu és impulsar un debat en el conjunt de la societat catalana sobre com assolir aquests objectius.

Dintre del congrés s'han realitzat diferents ponències, de les que destaquem:

 • ...
Llegiu-ne més

El Col·legi us desitja una Feliç Diada de Sant Jordi

SI ETS UN ENGINYER EMPRENEDOR T'INTERESSA PARTICIPAR AL BIZBARCELONA 2018

 • Bizbarcelona 2018 celebrarà la seva pròxima edició els dies 30 i 31 de maig al recinte firal de Montjuïc de Fira de Barcelona i se centrarà en la transformació digital, proporcionant noves eines a emprenedors i empreses sobre les noves tendències que poden inspirar negocis.

 • BizBarcelona genera oportunitats de negoci, facilita el networking, i posa a l'abast noves eines empresarials i vies de finançament. Els negocis han de transformar-se per adaptar-se a les noves...

Llegiu-ne més
 • Aquesta instal·lació permet obtenir una aigua de prou qualitat per ser reutilitzada en diferents usos, enlloc de ser abocada al mar com l’aigua depurada convencional

 • La mesura obeeix el conveni signat per l’AMB i l’ACA el passat mes de febrer davant d’una situació de prealerta per sequera

 • Per ara l’objectiu serà mantenir el bon estat dels aqüífers de la Vall Baixa i el Delta, i frenar la intrusió salina

Aquesta setmana ha entrat en funcionament el sistema terciari de la depuradora del Llobregat, o Estació de...

Llegiu-ne més

Catalunya 1r trimestre 2018

 • Malgrat l’impuls de l’Administració Local, la licitació oficial d’obres a Catalunya és encara molt inferior a la mitjana històrica.

 • El baix volum de licitació agreuja el crònic dèficit d’inversió en infraestructures, doncs “la licitació d’avui és la producció/inversió de demà”.

 • La CCOC reitera la necessitat que les infraestructures es planifiquin a mig-llarg termini (10-15 anys), independentment dels períodes electorals, en funció de la...

Llegiu-ne més

L'Ordre ESS / 214/2018, d'1 de març, dóna un termini màxim de sis mesos perquè els autònoms fora del sistema RED es donin d'alta en el mateix.

Els treballadors per compte propi tenen un termini màxim de sis mesos, a comptar de l'1 de març, per donar-se d'alta al sistema RED. L'Ordre ESS / 214/2018, d'1 de març obliga tots els treballadors autònoms a incorporar-se a aquest sistema.

Els treballadors per compte propi tenen fins a l'últim dia del mes d'agost per donar compliment a l'Ordre ESS / 214/2018, d'1 de març. Per a això hauran de presentar a la Tresoreria...

Llegiu-ne més

Si t'ha sortit treball i estaves cobrant l'atur tens dues opcions:

 • La primera seria la d'interrompre l'atur. En aquest cas, caldria saber si es pot reprendre el cobrament de la prestació un cop s'acabi el contracte.
 • La segona opció és compatibilitzar la feina amb la prestació. El requisit és que el contracte sigui a temps parcial. Vols saber més detalls?

Quins tràmits cal seguir
Decideixis el que decideixis, tingues en compte que has de comunicar-ho al SEPE. Pots fer-ho a...

Llegiu-ne més

Pàgines

Subscriure a Notícies