Notícies

Segons un document tècnic elaborat per diferents experts i coordinat des de la Comissió de Seguretat d’Enginyers Industrials de Catalunya, la normativa espanyola sobre propagació dels incendis per façanes és deficient.

  • Els aïllaments tèrmics per complir els requeriments d’eficiència energètica poden augmentar el risc de propagació d’un incendi per la façana, segons l’informe
  • “La normativa espanyola en matèria de seguretat contra incendis està bastant lluny d’arribar a nivells de detall i especificacions de les d’altres països europeus”, destaca...
Llegiu-ne més

Ahir, 5 de febrer de 2019 va sortir publicat en el DOGC Núm. 7803, la següent resolució:

  • RESOLUCIÓ TES/188/2019, de 21 de gener, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Govern d'11 de desembre de 2018, pel qual es determinen els contractes en què s'ha d'aplicar la metodologia de treball col•laborativa i virtual en tres dimensions anomenada Building Information Modelling (BIM) i la forma i les condicions per fer-ho.

[+] informació

“L’Enginyeria és un grau” es va celebrar el 23 de novembre de 2018. Aquesta jornada va ser organitzada per la METGEC, formada per catorze corporacions, que representen uns 15.000 col·legiats i associats a Catalunya. Entre les seves funcions hi ha la defensa de la professió d’enginyer de manera conjunta i la posada en valor de l’enginyeria davant els empresaris, l’Administració i la societat en general.

Els enginyers hem vist, en els últims anys, que les administracions convoquen oposicions sense comptar amb els graduats, que les...

Llegiu-ne més

T'expliquem què has de fer per convertir-te en un Enginyer expert acreditat

Francesc González, director de l'AQPE i reconegut en l'àmbit del desenvolupament professional d'equips d'enginyeria, t'explicarà tot el que has de fer per acreditar la teva experiència professional i començar a formar part de la comunitat internacional de Professional Engineers.

Coneixeràs com pots:

  1. incrementar el valor de la teva experiència professional,
  2. demostrar oficialment tota la teva experiència i especialitat,
  3. ser més visible com a...
Llegiu-ne més

L’AMB disposarà, durant les properes setmanes i en fase de prova, del vehicle de transport urbà APTIS, una nova experiència de mobilitat de l'empresa Alstom, que dissenya, desenvolupa i subministra equips i serveis per al sector del transport. L’APTIS, sent 100% elèctric, fusiona el concepte i el disseny de l'autobús i del tramvia, per a millorar l'experiència i la comoditat del passatger.

Les proves que es realitzaran les pròximes setmanes tindran lloc en el servei de Bus Metropolità del AMB, i es desenvoluparan en recorreguts del...

Llegiu-ne més

Las aplicaciones de los drones en ingeniería, para las tareas de proyecto, construcción y mantenimiento de infraestructuras energéticas, de transporte y de edificación son numerosas y muy variadas. Dada la multidisciplinariedad de estos aparatos, sus tareas en el campo de la ingeniería pueden clasificarse en aplicaciones en la región del espectro visible, aplicaciones en el espectro infrarrojo, aplicaciones térmicas, aplicaciones mediante tecnologías de láser, o mediante sensores (geofísicos, químicos, radar y sonar).

En...

Llegiu-ne més

Structuralia ha coproducido junto con Radiotelevisión Española y Digivisión una serie documental donde se hace un recorrido por las principales infraestructuras y técnicas empleadas por los antiguos ingenieros romanos en sus construcciones.

En cada episodio podrás descubrir lugares impresionantes y nutrirte con los conocimientos y del ingenio de...

Llegiu-ne més

El passat 28 de desembre va ser aprovat pel Consejo de Ministros el “Real Decreto por el que se crea la Comisión Interministerial para la incorporación de la metodología BIM en la contratación pública”.

Aquesta comissió neix amb un objectiu principal que es defineix com el de “elaborar el Plan de Incorporación de la Metodología BIM en la Contratación Pública de la Administración General del Estado y sus organismos públicos y entidades de derecho público vinculados o dependientes, que deberá ser acorde con los avances europeos en esta materia y la Estrategia Nacional de Contratación...

Llegiu-ne més

La Comissió de Dones Professionals de la Intercol·legial vol fer un estudi sobre la situació professional de les dones col·legiales i també en relació als seus col·legis.

Es tracta d'un estudi qualitatiu que el portaran a terme experts en la matèria. Es formaran uns 4 o 5 grups de 6 o 8 participants. Cada un dels grups durant un parell d'hores conversarà sobre la pròpia trajectòria professional de les dones col·legiades i, si s'escau, proposarà millores en l'àmbit laboral i col·legial.

Per tant, busquem a 3 dones professionals col·...

Llegiu-ne més

La Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial (Associació de Col·legis Professionals de Catalunya), de la qual el nostre col·legi és membre, s'ha adherit al Manifest redactat per la Plataforma Universitaria de Estudios Feministas y de Género (EUFEM) constituida, entre altres universitats, per:

  • Centre d'Estudis de Gènere (CEdG) - Universitat Pompeu Fabra
  • Màster Gènere i Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona
  • Centre d'Igualtat i Promoció de les Dones Dolors Piera de la...
Llegiu-ne més

Pàgines

Subscriure a Notícies