Esteu aquí

Àrea de Seguretat i Salut

En els últims anys la prevenció dels riscos laborals dins de la nostra professió s'ha convertit en un món ple de canvis constants tant a nivell legislatiu com a nivell de la seva aplicació en fase de projecte i execució de l'obra, i també per les responsabilitats que s'assumeixen per dur a terme aquestes tasques.

Actualment qualsevol projecte inclou un estudi o estudi bàsic de seguretat. Molts companys actuen com a coordinadors de seguretat, també hi ha el tècnic de prevenció dins de les empreses, etc.

En estudiar l'estadística de visats que realitza el Col·legi de Catalunya s'observa que el nombre de visats relacionats amb treballs de l'àmbit de la seguretat i la salut era d'un terç del total quan es va crear l'Àrea. Avui en dia la proporció és de la meitat.

Responsable de l'Àrea de Seguretat i Salut.  Xavier Font i Mach

 

Objectius de l'Àrea de Seguretat i Salut

  • Assessorament Tècnic i Jurídic:

Es pretén que l'experiència dels companys que porten temps en aquest sector pogués servir d'ajut als col·legiats. Es tracta de solucionar els dubtes del dia a dia, de com gestionar la seguretat en obra, de com aplicar la normativa existent, etc. Es pot dir que aquest contacte directe Comissió-col·legiat funciona, aquesta secció de la web i el telèfon de la secretaria del Col·legi s'ha consolidat com a la millor eina per a aquesta relació directa i segons la nostra opinió  és eficaç i ràpida.

Per saber les sortides dels ETOP en dintre d'aquesta area, feu clic aquí

Si dins d'aquesta secció de la web no trobeu resposta als vostre dubtes o qüestions, o voleu col·laborar amb l'Àrea mitjançant:

  • Informació sobre cursos i jornades sobre seguretat i salut perquè siguin difoses a la web del Col·legi. 
  • Fotografies i notícies relacionades amb el tema de la seguretat que siguin interessants per publicar-les o bé penjar-les a la web.

Podeu fer-nos arribar els vostres dubtes, opinions i temes d'interès enviant-nos un e-mail mitjançant el Formulari.